Damaškový nůž na maso má speciálně uzpůsobenou čepel se špičkou pro přesné krájení a čištění nejen masa. 67 vrstev damaškové oceli má vysoký obsah karbonu a jádro z materiálu vG10. To zajišťuje vysokou ochranu proti korozi a extrémní tvrdost pro vždy perfektní sílu v řezu. Rukojeť z materiálu G10 má ochranu proti vstřebávání všech chutí nebo zápachů, je tudíž ideální pro použití v domácí ale i profesionální kuchyni. V provádění dlouhých řezů a hluboko ve větších kusech masa či okolo kostí je tento damaškový nůž díky své nižší čepeli jako doma. Ruční dobrušování spolu s ručním leštěním zaručuje jak dlouhotrvající přesnost ostří, tak krásný lesk. Tento nůž se může stát ideálním a chytrým dárkem k jakékoliv příležitosti.
- Délka nože : 330mm / 13"
- Délka ostří : 203mm / 8"
- Délka rukojeti : 127mm / 5"
- Výška : 30mm
- Tloušťka : 2,5mm
- Váha : 219g
Damascénská ocel je forma oceli s vysokým obsahem uhlíku vyráběna při vysokých teplotách z karbonové oceli s fragmenty železa v keramických nádobách fůzováním. Má větší obsah uhlíku než běžná ocel, tudíž se na povrchu tvoří charakteristický vzor, jedinečný pro každý nůž. |
67 vrstev vysoce odolné damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli docílí ideální tvrdosti i pružnosti pro perfektní manipulaci. Leštěná rukojeť z materiálu G10 určeného pro dlouhou výdrž. Tvrdost našich nožů je hodnocena 60±2 HRC. Je extrémně ostrý, lehký a odolný vůči korozi. |
S výběrem Vám rádi kdykoliv poradíme ať už je to ohledně nákupu nože, brusného kamene nebo jejich údržby. Při objednávce do 12ti hodin Vám nůž pošleme do druhého dne, nebo jeho odeslání naplánujeme na jakýkoliv jiný termín. |
Najdete u nás také sady damaškových nožů s exkluzivními slevami, které Vám můžeme upravit přesně podle Vašich představ pro jakoukoliv příležitost. |
Damascénská ocel (pojmenována podle syrského města Damašek) je materiál složený z více druhů železa či oceli, které se překládají v několika vrstvách. Díky tomuto postupu a důkladnému leštění je zřetelná struktura těchto vrstev. |
Nový komentář