Nože na pečivo se vždy vyznačují zubatým ostřím, kterým snadno a rychle rozkrojíte chleba nebo rozpůlíte rohlík. U kvalitního nože na pečivo je velice důležité, aby vlnité ostří bylo mírně prohnuté, aby se zachovala možnost s nožem mírně kolébat pro perfektní dokrojení pečiva. Jádro z materiálu vG10 a 67 vrstev damaškové oceli zaručuje dlouhotrvající tvrdost a korozivzdornost. To vše s kombinací s naší Ergonomickou rukojetí z materiálu G10 která nevstřebává žádné chutě ani pachy zaručuje perfektní každý řez.
- Délka nože : 330mm / 13"
- Délka ostří : 203mm / 8"
- Délka rukojeti : 127mm/ 5"
- Výška : 30mm
- Šířka : 2,5mm
- Váha : 220g
Damascénská ocel je forma oceli s vysokým obsahem uhlíku vyráběna při vysokých teplotách z karbonové oceli s fragmenty železa v keramických nádobách fůzováním. Má větší obsah uhlíku než běžná ocel, tudíž se na povrchu tvoří charakteristický vzor, jedinečný pro každý nůž. |
67 vrstev vysoce odolné damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli docílí ideální tvrdosti i pružnosti pro perfektní manipulaci. Leštěná rukojeť z materiálu G10 určeného pro dlouhou výdrž. Tvrdost našich nožů je hodnocena 60±2 HRC. Je extrémně ostrý, lehký a odolný vůči korozi. |
S výběrem Vám rádi kdykoliv poradíme ať už je to ohledně nákupu nože, brusného kamene nebo jejich údržby. Při objednávce do 12ti hodin Vám nůž pošleme do druhého dne, nebo jeho odeslání naplánujeme na jakýkoliv jiný termín. |
Najdete u nás také sady damaškových nožů s exkluzivními slevami, které Vám můžeme upravit přesně podle Vašich představ pro jakoukoliv příležitost. |
Damascénská ocel (pojmenována podle syrského města Damašek) je materiál složený z více druhů železa či oceli, které se překládají v několika vrstvách. Díky tomuto postupu a důkladnému leštění je zřetelná struktura těchto vrstev. |
Nový komentář